Categorieën
InfoTube

InfoTubeWeek-2040

Week 2020-40 – 28 september t/m 4 oktober

Tisjeboy Jay – zondag 4 oktober 2020 – 1:06:13 min

In aflevering 3 van Jay uncensored word er gesproken over de betrouwbaarheid van de politiek nadat er online veel commotie ontstond over de foto die geplaatst werd met de FVD.
De Nieuwe Wereld – zondag 4 oktober 2020 – 58:00 min

Ad Verbrugge in gesprek met Jaap Winter, hoogleraar ondernemingsrecht en adviseur van bestuurders en commissarissen. “Het moet anders. De prijs begint onacceptabel hoog te worden.”

Tussen 2013 en 2017 was Winter voorzitter van het college van bestuur van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daar heeft hij aan den lijve ondervonden wat een cultuur van efficiëntie betekent voor een organisatie. “Ik merkte daar hoeveel spanning er in de werkelijkheid van een universiteit is gekropen. En hoe oneigenlijk veel mensen die omgeving zijn gaan vinden.” Over algemeen is men op een universiteit zeer intrinsiek gemotiveerd, zo vertelt Winter. “Dat konden mensen niet meer kwijt. Men zei: de universiteit is een koekjesfabriek geworden.” Het draait louter om de in- en output van studenten en publicaties.

Winter heeft bij de VU geprobeerd om een ander soort mentaliteit te creëren. “Dat is lastig. Er zijn natuurlijk winnaars in het huidige model.” Toch is volgens Winter een radicaal andere oriëntatie noodzakelijk. Op het moment bevinden universiteiten zich in de bizarre situatie dat ze elkaar beconcurreren om maar zoveel mogelijk studenten binnen te halen. “Als we dat allemaal blijven doen, dan maken we elkaar kapot.” Zo komen organisaties terecht in wat Winter constante overlevingsstress noemt.

Wat er op de universiteit gebeurt, zien we volgens Winter dan ook in andere sectoren, zoals de zorg en de rechtspraak. “Daardoor komen mensen binnen een organisatie zelfs tegenover elkaar komen te staan.” Toch heeft dat een zekere aantrekkelijkheid. Een bureaucratische omgeving biedt immers ook zekerheid. Winter: “Het is begrijpelijk dat mensen weerstand hebben. Je moet dan meer een beroep doen op eigen verantwoordelijkheid van mensen. Dat is best angstig.”

Vanuit zijn beschrijving van wat er bij organisaties gebeurt, formuleert Winter ook een fundamentele kritiek op de excessen van het kapitalisme. In Nederland beroepen bedrijven zich alleen bij bedreigende overnames op onze Rijnlandse traditie, terwijl dat in rustige tijden links blijft liggen. “Bij veel bedrijven [..] is de financiële sturing zó dominant geworden dat ik oprecht twijfel of er wel een brede belangenafweging plaatsvindt.” Winter benadrukt: ik ben geen anti-kapitalist, maar leiden bedrijven en organisaties die enkel worden gedreven door kapitaal tot ontsporingen. “Het zou ten dienste moeten staan aan problemen die we in de samenleving hebben, in plaats van dat dat mechanisme meer problemen veroorzaakt. Die omslag moeten we leren maken.”

Het zou zomaar kunnen dat we nu op een keerpunt staan, zo betoogt Winter. “Ik denk dat er veel breder iets aan de gang is, een tegenbeweging die groot aan het worden is. Die vind ik eerlijk gezegd ook echt nodig. Het moet anders. De prijs begint onacceptabel hoog te worden.” Hij pleit voor maatschappelijk verantwoord ondernemen als integraal onderdeel van besturen en toezien. “Mijn gevoel is dat we op een kruispunt staan. En dat het erom gaat ideeën met elkaar te genereren die ons kunnen helpen andere wegen te vinden dan de klassieke wegen.”
Nieuwsuur – zondag 4 oktober 2020 – 9:27 min

Ze leggen de schuldvraag bij zichzelf, worstelen met hun verdriet en zijn bang de andere ouder ook kwijt te raken. Kinderen die één van hun ouders verliezen door zelfmoord kunnen er maar moeilijk over praten. Want op het onderwerp rust een groot taboe.

Dat ervoer ook Milou, toen haar moeder tien jaar geleden zelfmoord pleegde. Nu is ze 29 en heeft ze een film gemaakt over het rouwproces. Om lotgenoten, nabestaanden en anderen bewust te maken van de taboes rondom het onderwerp.

In haar documentaire ‘Waarom bleef je niet voor mij?’ praat ze met vier jonge kinderen die net één van hun ouders door zelfmoord zijn verloren. Ze durfden hun angsten en gevoelens te delen. Het resulteerde in een aangrijpende documentaire, die volgens rouwexperts taboedoorbrekend is.
Een Oorlog Reeds Verloren – zondag 4 oktober 2020 – 29:26 min

De zomer is inmiddels achter de rug en nog altijd is het land in de ban van het coronavirus. Men wordt doodgegooid met statistieken die een ‘tweede golf’ zouden moeten aantonen en dientengevolge nieuwe maatregelen moeten rechtvaardigen. En dan is er nog de ‘Tijdelijke wet maatregelen covid-19’ die het land boven het hoofd hangt, in oorspronkelijke vorm een directe dreiging voor de democratie en rechtsstaat, inmiddels afgezwakt tot ‘slechts’ een grove inperking van grondwettelijke vrijheden van de burger.
Ongehoord Nederland – zaterdag 3 oktober – 5:57 min

Deze week PVV voorman Geert Wilders voor de enorme ramp die op ons afkomt als Nederland meegaat met de nieuwe aanpak van immigratie en assiel.
De Nieuwe Wereld – zaterdag 3 oktober 2020 – 46:07 min

Marlies Dekkers in gesprek met kunstenaar Maarten Baas.
Blue Tiger Studio – zaterdag 3 oktober 2020 – 55:03 min

Frank Ruesinks kreeg nooit wat hem door Klaas Dijkhof werd beloofd: bewijs dat de veelgehoorde dekkingsgraad van vaccinaties wetenschappelijk onderbouwd was. Hij stuitte op nog meer zogenaamd wetenschappelijk bewezen beweringen waarvan bewijs uitbleef. Wel kwam hij het ene na het andere farmaceutische grote schandaal tegen.

In de coronatijd culmineerde de vaccinatieindustrie tot een grote wereldwijde lobby waarin de WHO, Bill Gates en alle aangesloten nationale gezondheidsorganisaties een richting op marcheerden. Ruesink schreef daarop zijn boek: Hugo, ik ben ook jouw soldaat niet. De tijd waarin overheden bevelen en waarin burgers gehoorzamen, is voorbij. Boek te koop in de webwinkel van De Blauwe Tijger.
Nieuwsuur – zaterdag 3 oktober 2020 – 7:15 min

Misschien denk je: Nederland verdroogd? Nu het herfst is regent het toch weer volop? Maar het neerslagtekort in ons land is nog altijd enorm.

De uitzonderlijk droge zomers van de afgelopen jaren dragen daar natuurlijk aan bij, maar de verdroging in Nederland is vooral een bewuste politieke keuze. Water afvoeren naar de zee is namelijk al tientallen jaren beleid.
Cafe Weltschmerz – zaterdag 3 oktober 2020 – 37:24 uur

Wybren van Haga is onafhankelijk Kamerlid, ex VVD. Hij draagt keer op keer alternatieven aan voor het Corona beleid. Helaas wordt hij weg gelachen.

“Hugo de Jonge probeert me in de complot hoek te framen. Rutte heeft inmiddels alle liberale grondrechten weggegeven”. Van Haga spreekt niet van een crisis. Door ouderen en kwetsbaren te beschermen kan de rest van Nederland gewoon doordraaien, denkt hij.

Zijn oude partij- de VVD – kiest voor het grijze midden. Niet voor ondernemers: “die hebben allemaal de VVD de rug toe gekeerd”. Van Haga is nu nog onafhankelijk parlementslid. Bij de nieuwe verkiezingen sluit hij aan bij FvD
Ongehoord Nederland – vrijdag 2 oktober – 21:53 min

Peter Vlemmix in een zeer speciale aflevering van Het Panel. Vandaag met belangrijke informatie over de stand van zaken van Ongehoord Nederland en de toetreding tot het publieke bestel in Hilversum. In gesprek met Arnold Karskens, voorzitter van ON.
De Nieuwe Wereld – vrijdag 2 oktober 2020 – 34:58 min

Jelle van Baardewijk in gesprek met Ronald Kroeze, universitair hoofddocent Geschiedenis aan de Vrije Universiteit. “Ik vind het te gemakkelijk gesteld dat we in Nederland geen corruptie zouden hebben.”

Kroese richt zich in zijn onderzoek voornamelijk op de geschiedenis van politieke corruptie. Hij bekijkt wat we daar vandaag de dag van kunnen leren. Volgens diverse lijstjes behoort Nederland tot de minst corruptie landen ter wereld. Maar: “Dat zijn altijd percepties. Het is niet dat er keiharde data aan ten grondslag liggen.” Daarom is Kroeze kritisch: “Die lijstjes vertellen eigenlijk niet zo heel veel, zou ik zeggen.”

Wat als corrupt wordt gezien, is tijds- en plaatsgebonden. Toch kan er volgens Kroeze wel een algemene bepaling van worden gegeven. “De kern van corruptie is dat het publiek belang geschaad wordt doordat een individu ergens misbruik van maakt.” Het privé gewin gaat, met andere woorden, ten koste van de algemene zaak. Meestal gaat het om mensen die bij bedrijven of overheden werken en daar de connecties en structuren inzetten om daar zelf beter van te worden.

In Nederland hebben we het idee dat hier nauwelijks corruptie is. Dat gaat volgens Kroeze terug op de rechtsstaat en de burgerlijke cultuur die in de 19e-eeuw opkomt. In die periode begon men zich af te zetten: “Het verleden is dan als contrast sterk aanwezig in politieke beschouwingen. Het ancien regime wordt gezien als corrupt.” Die ontwikkeling was op meer plekken in Europa gaande. Natuurlijk betekende dat niet dat alles er hier ook daadwerkelijk zuiver en meritocratisch aan toe ging. Kroeze: “Wij zijn een land van kleine corruptie [..] Ik vind het te gemakkelijk gesteld dat we het in Nederland helemaal niet zouden hebben of dat het probleem hier niet zou spelen.”

Wat Kroeze benadrukt is dat de ideeëngeschiedenis zelf bepalend is voor wat we onder het begrip corruptie verstaan. Het is bovendien zeker niet louter een juridische kwestie: “Het is meer een morele beschuldiging: zo hoort het niet te gaan in de politiek of samenleving en daarom willen we verandering.” Kroeze gaat onder meer in op de geschiedenis van de Lockheed-affaire, waarbij Prins Bernhard in de jaren ’70 steekpenningen heeft aangenomen. Verder pleit hij voor enige nuchterheid: de term ‘corruptie’ is in Nederland érg zwaar. “Het ideaal is het ideaal en dat lukt nooit [..] Debatten over corruptie zijn nuttig over: hoe zou het wel moeten gaan?”
Stefan Noordhoek – vrijdag 2 oktober 2020 – 4:51 min

Hugo de Jonge begon zijn carrière in het basisonderwijs. De beste man moet dus vast talenten hebben voor het werkelijk luisteren naar vragen en het oprecht en begrijpelijk beantwoorden ervan. Jammer dat hij dat talent niet in de Tweede Kamer wenst in te zetten. Wil jij ook dat de politiek er weer vóór de burger is?
Cafe Weltschmerz – vrijdag 2 oktober 2020 – 11:33 min

Steeds meer Nederlanders raken ontevreden over de huidige samenwerking in het verband met de Europese Unie. Leon Baten (17) en Inge-Marie de Boer (21) vinden het daarom nodig om de discussie rondom het EU-lidmaatschap van Nederland een nieuw leven in te blazen. Vandaag lanceert het Burgerinitiatief-EFTA. Het doel: een Nederlands lidmaatschap van de Europese Vrijhandelsassociatie op de politieke agenda zetten. Bij Café Weltschmerz de presentatie.

“We willen van het beeld af dat er zonder de Europese Unie geen handel meer mogelijk is in Nederland. Door een lidstaat te worden van de Europese Vrijhandelsassociatie (EFTA) behouden we toegang tot de Europese Economische Ruimte (EER) waardoor onze handelspositie gelijk zal blijven. Nederland zal aan minder wetten uit Brussel hoeven te voldoen en kan weer op veel vlakken nationaal beleid gaan maken en voeren. Nederland kan via een opt-out/opt-in systeem kiezen aan welke EU-programma’s zij meedoet.

De campagne start vandaag. Via de website www.burgerinitiatief-efta.nl kunt u het burgerinitiatief te ondertekenen en deze missie financieel ondersteunen. Teken of doneer via de website: https://www.burgerinitiatief-efta.nl!
Blue Tiger Studio – vrijdag 2 oktober – 2020 – 1:26:27 min

Alle namen en rugnummers van de ‘schone-energie’-maffia. Rypke weet het weer!
Cafe Weltschmerz – vrijdag 2 oktober 2020 – 45:39 min

Karel van Wolferen heeft een nieuw tweewekelijks magazine uitgebracht. Gezond Verstand zal artikelen brengen over onderwerpen die genegeerd worden of door politieke propaganda vertekend worden door de mainstream media. Het eerste proefnummer wordt gratis verspreid door geheel Nederland.
Dileila Theunisz Nederlands Official – vrijdag 2 oktober 2020 – 1:19:56 min

Arts, tandarts, wetenschapper Rob op de Laak constateert dat onze kaken in de loop der jaren zijn gaan versmallen dit zorgt voor enorm veel ernstige en vervelende gezondheidscomplicaties. Luister naar Rob wat hij te vertellen heeft en hoe het komt dat onze kaken aan het versmallen zijn in de loop der jaren!

Hij heeft een zeer simpele oplossing die dit welvaartsprobleem kan verhelpen doormiddel van Natuurlijk beugelen. Om dit op zeer jonge leeftijd al toe te passen bij kinderen vanaf 4 jaar al, aan zeer jonge kinderen kan Rob al zien of er kaakproblemen zijn… zeer interessant, maar ook voor volwassenen om vele gevolgen te verhelpen is dit een oplossing.

Rob is 1 van de weinigen in Nederland die op een Natuurlijke manier beugelt en zich enorm verdiept in de algehele gezondheid van de mens, hij is een wetenschapper die buiten de kaders denkt en echt met hart en ziel werkt.

Doordat de kaken versmallen krijgt men last van verkoudheden, snurken, vermoeidheid, keelpijn, spraakproblemen, ademhalingsproblemen en nog veel meer. Zo voorkom je het op een natuurlijke manier en als je er jong bij bent hoef je nooit een beugel te hebben en heb je een lach waar iedereen tegenwoordig van droomt.
Cafe Weltschmerz – vrijdag 2 oktober 2020 – 43:12 min

Willem Engel, oprichter van actiegroep en denktank Viruswaarheid, wordt in de media meestal afgeschilderd als een radicale tegenstander van het coronabeleid en weggezet als “dansleraar”.

De werkelijkheid is anders zoals uit dit diepte-interview blijkt. Engel heeft een academische graad in de biochemie en verzet zich tegen het coronabeleid op basis van inhoudelijke argumenten.

In dit interview spreekt hij met Ab Gietelink over de werkelijkheid achter de tweede golf, de betrouwbaarheid van PCR testen, het recente initiatief #ikdoenietmeermee van een aantal influencers, de nieuwe politieke partij Vrij en Sociaal Nederland (VSN) en de betalingen die door de overheid zijn gedaan aan bekende Nederlanders als Ali B om het coronabeleid aan de jeugd te verkopen.

Welke personen en mediabedrijven zijn nog meer betaald om pro-corona maatregelen te propageren? Volgens Engel is pas het tipje van de sluier opgelicht in deze dubieuze affaire.
Ongehoord Nederland – donderdag 1 oktober – 5:39 min

Afgelopen dinsdag is een stemming geweest over het veto-recht in de EU als het gaat om buitenlandbeleid. Dat betekent dat het veto-recht van ons weg moet want dat is beter voor de EU. Dat vindt men kennelijk. Bram van Ojik van Groen Links: “Ja, dat klopt. Dat vinden wij ook. Als je snel en alert wilt kunnen reageren als Europese Unie, dan kun je je niet laten blokkeren door één land dat iets niet wil.” ….

Thierry Baudet: “Ik heb tegen gestemd. Er wordt telkens gezeg, ‘dit gaat nooooit gebeuren’. Meneer Baudet u ziet spoken! Over een Europese minister van buitenlandse zaken of een Europees leger. Maar het gebeurt gewoon wél…..”
Ongehoord Nederland – donderdag 1 oktober – 29:51 min

Roman van Ree en Freek van der Heide hebben het in ‘Het hart op de tong’ over referenda. Zijn wij niet verstandig genoeg om zelf te beslissen over ons lot? Leven wij nog in een goed functionerende democratie? Aanleiding voor deze vragen is het wetsvoorstel voor de noodwet.
Ongehoord Nederland – donderdag 1 oktober – 3:45 min

De EU heeft gezegd dat we een emigratie voor de EU breed gaan regelen. Een soort Marakesh II maar zo mag dat van verschillende partijen niet genoemd worden. Wat gaat er gebeuren?
Ongehoord Nederland – woensdag 30 september – 19:48 min

Is de Europese Unie de sloopkogel van ons pensioen? Die vraag wordt gesteld aan professor Kees de Lange. Emeritus hoogleraar Natuurkunde en deskundige op het gebied van de Nederlandse pensioenproblematiek.
De Nieuwe Wereld – woensdag 30 september 2020 – 46:45 min

Paul van Liempt in gesprek met bijzonder hoogleraar polarisatie en maatschappelijke veerkracht Hans Boutellier. “We moeten de lokale gemeenschappen mobiliseren.”

De afgelopen jaren heeft Boutellier veel onderzoek gedaan naar veiligheid, polarisatie en met name de publieke moraal. Hij is over de huidige ontwikkelingen wat pessimistisch gestemd. “Ik zie dat het allemaal wat grimmiger wordt.” Dat was volgens Boutellier al gaande voor de pandemie, “maar het lijkt wel of de coronacrisis daar een klap bovenop doet. [..] Je kunt toch wel spreken van een proces van ontwrichting.”

Dat kan in het ergste geval steeds verder escaleren. Enkele decennia geleden waren diverse demonstraties nog gericht tegen het beleid of de regering, nu regelmatig tegen bepaalde bevolkingsgroepen. Boutellier: “Dat is echt iets anders. Dat is waarom polarisatie een relevant begrip is.” Op zich is polarisatie en conflict geen probleem. Het is in zekere zin de hart van de democratie. Maar, zo vertelt Boutellier, “het kan ook leiden tot vijandschap. De vijand is iemand die je niet wil zien, wil elimineren, die je niet meer verdraagt. Dat moment van escalatie is razend gevaarlijk.”

In zijn werk betoogt Boutellier dat, in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, we niet in een amorele, maar juist in een hypermorele tijd leven. “We nemen elkaar eigenlijk permanent de maat.” Dat heeft volgens Boutellier te maken met het feit dat onze samenleving geen gedeelde bronnen meer kent, verhalen waar we het allemaal wel over eens zijn. Moraal meer als effect dan als bron. Bij deze hypermorele tijd hoort volgens Boutellier een uitdaging. “We moeten als samenleving ons best doen om verhalen te produceren, die momenten te organiseren.”

De samenleving na de ontzuiling heeft Boutellier ook wel een ‘pragmacratie’ genoemd. Problemen worden veelal pragmatisch aangepakt. Dat gebeurde ook tijdens de coronacrisis. “Maar naarmate het langer duurt zie je dat het pragmatische antwoord met grote regelmaat leidt tot verkeerde beslissingen.” Er is volgens Boutellier nog iets anders nodig. “Ik verwacht een verdere politisering van de vraagstukken, zowel in positieve als negatieve zin.”

Tegelijkertijd is er de mogelijkheid om problematische ontwikkelingen die al langer gaande waren aan te pakken, zo betoogt Boutellier. “De meritocratie heeft ertoe geleid dat je opleiding bepalend werd voor de status en het inkomen. Daar zit een onwaarschijnlijke onbillijkheid in.” Hij pleit daarom toch voor een andere houding ten opzichte van ongelijkheid. “De uitdaging is om daar flinke correcties in aan te brengen.” Daarnaast ziet Boutellier vooral heil in veerkracht van onderaf. “We moeten de lokale gemeenschappen mobiliseren [..] ik geloof dat dat een begin van het antwoord is.”
Blue Tiger Studio – woensdag 30 september 2020 – 1:29:26 min

Syp Wynia was een van de weinige journalisten die het klimaatbeleid tot in de haarvaten uitploos en daar fundamentele kritiek op formuleerde. Hij zag niets dan onzinnigheid tussen de probleemstelling en de nagestreefde ‘oplossingen’.

Een totaal gebrek aan logica dat deels voortvloeit uit stompzinnigheid van bestuurders, maar wordt aangejaagd door de lobbycratie, de macht van het grootbedrijf in Nederland en politieke partijen die uit hun hand eten, topambtenaren die dag in dag uit ermee aan tafel zitten om hun wensen en plannen uit te werken. Ofwel: Syp Wynia over de logica achter de onzin die regeert.
Cafe Weltschmerz – woensdag 30 september 2020 – 12:44 min

Waarom horen we niets van onze cabaretiers? Ze hebben altijd hun shows vol met kritiek. Politieke- en maatschappelijke kritiek. Politici zijn blij wanneer ze genoemd worden, want dan voelen ze zich relevant. Maar nu is het stil.
Lange Frans – woensdag 30 september 2020 – 1:44:18 min

LANGE FRANS en VAN HAGA over PERSCONFERENTIE, POLITICI en OPSTAND
Ongehoord Nederland – dinsdag 29 september – 3:25 min

Er is heel veel onduidelijkheid over de maatregelen die het kabinet maar ook heel veel zorgen. Gaat het lukken om het virus onder controle te krijgen en gaat het lukken om snel genoeg onze samenleving weer open te krijgen en onze economie aan de praat? Het is kwalijk dat de basis telkens niet op orde is….
Ongehoord Nederland – dinsdag 29 september – 4:14 min

Het publieke omroep is een verouderd model. Er zijn veel onderwerpen die veel Nederlanders interesseert maar die niet geagendeerd zijn. Informatie daarover moet je dan via YouTube en andere kanalen, zelf opzoeken. Het zou goed zijn dat je ook via de TV verrast wordt door informatie waar je zelf niet naar op zoek bent geweest maar wel interessant vindt…..
De Nieuwe Wereld – dinsdag 29 september 2020 – 54:37 min

Jelle van Baardewijk in gesprek met hoogleraar filosofie Gabriël van den Brink. “Wij schieten in de puriteinse richting door.”

Lang speelden morele kwesties zelden een rol in het openbare leven, zo vertelt Van den Brink. “Dat was het neoliberale tijdperk. De moraal was: we zijn van de kerk, het geloof en ook de politiek en de familie af. Dus we bepalen zelf wat goed en kwaad is.” Het leven als individuele aangelegenheid. “Tot 2004, 2005 ging dat liberale verhaal gewoon door. Maar op een zeker moment is dat omgeslagen.” Sinds enkele jaren leven we derhalve in een samenleving waarin sprake is van, zoals Van den Brink het noemt, ‘normatieve ophoging’. We stellen steeds hogere morele eisen aan onszelf en aan anderen.

Van den Brink plaatst deze ontwikkeling in een breder perspectief. Hij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar hoe moraliteit functioneert in het gewone leven en hij laat zich daarbij ook informeren door gedragswetenschappen en biologie. “Moraal is niet een kwestie van redeneren, maar van aanvoelen hoe het met anderen is. Dat hebben we met de dieren gemeen.” Maar er is ook een verschil. Naast het dierlijke worden wij tevens gevormd door het leven in stammen van de jagers-verzamelaars en de beschavingen zoals deze in het eerste millennium voor onze jaartelling opkwamen. De kern van deze beschavingen? “Temper je ego en breng compassie op [..] dat brengt verplichtingen met zich mee op gedragsniveau.”

Met dit schema kijkt Van den Brink naar wat er nu maatschappelijk gebeurt. Want zo lang de andere morele lagen gecultiveerd worden, dan kun je je vrijheden permitteren. “Het probleem van het liberalisme is dat men wel spreekt van de vrijheden, maar niet over het onderhoud van de morele normen.” Dit heeft volgens Van den Brink geleid tot twee aan elkaar geopponeerde houdingen: aan de ene kant de “realisten” die zeggen dat moraal geen enkele publieke rol speelt, en aan de andere kant de mensen met grote morele verontwaardiging.

De opkomst van een nieuw moralisme heeft volgens Van den Brink ook te maken met onze ‘global village’. De wereld is complex en om je daarbinnen te oriëntatien deel je de boel in in ‘fout’ en ‘goed’. “En zo zijn we terug bij een stammenmaatschappij, de jagers-verzamelaars die voor zichzelf wisten wat goed en kwaad was, en het kwaad was altijd bij de anderen.” Dat gaat volgens Van den Brink ook gepaard met een gigantische toename van sentimentaliteit en een slachtoffercultuur. “Het moralisme is aan de ene kant agressief – het zijn de anderen die niet deugen – maar het is ook heel sentimenteel, namelijk: het slachtoffer heeft altijd gelijk.”

Dat creëert allerlei problemen. Van den Brink: “Wij schieten in de puriteinse richting door. De normen zijn hoog en we willen dat iedereen daaraan beantwoordt.” Dat geeft in wezen blijk van een kindse levenshouding. Het leven is ambivalent; afschaffing van moraal of een nieuwe dogmatiek is daarop geen antwoord. “Volwassen leven betekent niet alleen dat je de spanning in jezelf herkent, maar ook dat je hebt geleerd hoe je dat moet middelen. Waarom hebben we nu zoveel verontwaardiging? Omdat veel mensen die volwassen taak ontwijken of nooit geleerd hebben.”
Cafe Weltschmerz – dinsdag 29 september 2020 – 3:58 min
Cafe Weltschmerz – dinsdag 29 september 2020 – 8:26 min

De nieuwe politieke burgerbeweging Vrij en Sociaal Nederland stuurt dinsdagochtend 29 september de Tweede Kamerleden van CDA, D66, PVDA en VVD een uitnodiging om per direct hun fractie te verlaten en zich aan te sluiten bij VSN. Daarmee wil Vrij en Sociaal Nederland al vóór de verkiezingen invloed uitoefenen in de Tweede Kamer vanwege de twee cruciale onderwerpen die behandeld zullen worden: De Noodwet en de verkiezingen in maart.
Cafe Weltschmerz – dinsdag 29 september 2020 – 38:02

Drie Grote Projecten domineren de politiek in alle Westerse landen: alsmaar voortgaande immigratie, Europese eenmaking en verregaande klimaatplannen. Maar geen van deze projecten helpt ons verder of dient een zinvol doel. Ze staan haaks op het gezond verstand. In dit boek presenteert Thierry Baudet zijn alternatief.

Politiek van het Gezond Verstand neemt de lezer mee in de opbouw van een ongekend succesvolle politieke vernieuwingsbeweging. Vanaf het ontstaan van Forum voor Democratie volgen we de belangrijkste stappen en speeches tot het moment waarop de partij uitgroeide tot grootste van het land. Het boek biedt de belangrijkste argumenten voor de noodzakelijke maatschappelijke koerswijziging, maar laat zich ook lezen als liefdesverklaring aan de Europese beschaving in al haar veelkleurigheid, diepte en kracht.
Blue Tiger Studio – maandag 28 september 2020 – 21:24 min

Gekwetste bestuurders die jammeren bij elke ferm woord van ‘het volk’ jegens hen. Kent u dat? Carola Schouten en de boeren. Ferd Jammerhaus en zijn strafblad (- oh nee, toch niet). en Hugo de Jonge zet zelfs een filmpje met schreeuwende tokkies in elkaar om zichzelf als slachtoffer te presenteren . Want kwetsen breekt in op hun persoonlijke integriteit, ofzo … Sure, want een minister is in de eerste plaats een perssssooon en geen ambt.

En wij altijd maar denken dat het andersom was! Dan zullen we maar even vergeten dat deze bestuurders er alles aan hebben gedaan en aan blijven doen om onze huizen te kunnen binnenvallen, kinderen weg te halen, uw en onze lichamen verplicht in te spuiten met troep van al dan niet malafide Big Pharma, vrij te beschikken over onze portemonnees en bankrekeningen, onze grondstoffen, onze burgerrechten en ga zo maar door. Want wij mogen daar nooit gekwetst over lopen doen. Wij moeten flink zijn.
Cafe Weltschmerz – maandag 28 september 2020 – 58:26 min

Nadia Duinker, eigenaar van verschillende ondernemingen in Amsterdam en voorvechter van een ander beleid, in gesprek met Jorn Lukaszczyk (@jornluka).

Onder andere de main stream media, Famke Louise, #ikdoenietmeermee, big farma, angstcultuur, vertrouwen in de overheid, proportionaliteit, polarisatie en veel meer passeren de revue.

Kanalen
Blue Tiger – 29,1K
Cafe Weltschmerz – 92,2K
De Nieuwe Wereld – 20,7K
Een Oorlog Reeds Verloren – 40K
Groot Nieuws (3,5K
Lange Frans – 91K
Nieuwsuur – 63,8K
Onafhankelijke Pers Nederland – (8K)
Ongehoord Nederland – 39,3K
Stefan Noordhoek – 1,35K
Vincent Everts – 13,7K

Sites
Onafhankelijke Pers NederlandFacebook (17K)
De Andere KrantFacebook (12K)
Gezond VerstandFacebook (700)
Ons GeldFacebook (15K)

➡️ Deze week op InfoTube
➡️ Jaren

↗️ Playlist week 40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *