Categorieën
Geen categorie

InfoTubeWeek-2042

Week 2020-42 – 12 t/m 18 oktober

Cafe Weltschmerz – zaterdag 17 oktober 2020 – 2:49 min

Geweldig nieuws. Op 14 oktober publiceerde een van de grootste epidemiologen van onze eeuw zijn berekeningen van de dodelijkheid van Covid-19. Hij publiceerde bij de WHO zelf.

John P A Ioannidis was al sinds het begin van de ‘crisis’ zeer scherp en tegen de lockdowns, maar werd direct genegeerd door de media. Dat terwijl hij zeker tot de grootste epedemiologen aller tijden behoort. Hij wordt ook wel de ‘scourge of sloppy science’ genoemd.

Deze publicatie is niet weg te zetten. Het berekent de wereldwijde IFR. Zijn conclusie over de dodelijkheid van het virus is als volgt: de IFR (infection fatality rate) van Covid-19 is 0,23% voor alle leeftijden, en de veel meer zeggende IFR voor onder de 70 is 0,05%.

Geen enkele reden dus om nog paniek te zaaien. Zeker niet omdat de IFR nog daalt, omdat we meer weten over het virus, en omdat er bij veel van de studies die hij meenam niet helemaal correct geteld is of men echt aan corona overleed. De laatste zin, die voor een wetenschappelijke publicatie vrij hard is, somt eigenlijk alles op: ‘The inferred infection fatality rates tended to be much lower than estimates made earlier in the pandemic.’

De Nieuwe Wereld – zaterdag 175 oktober 2020 – 48:34 min

Paul van Liempt in gesprek met Laurens Sloot, bijzonder hoogleraar in de detailhandel.
Nieuwsuur – zaterdag 17 oktober 2020 – 12:06 min

Facebook en YouTube hebben besloten dat het genoeg is: de samenzweringstheorieën van QAnon worden vanaf nu van de platforms verwijderd.

Rondom de complottheorie hangt een zweem van mysterie. Niemand weet wie achter de beweging zit. Aanhangers geloven onder meer dat de Amerikaanse president Trump in het geheim strijdt tegen de deep state: een mondiale elite die uit zou zijn op een wereldregering en zich ook schuldig maakt aan kindermisbruik. Uit een onderzoek blijkt dat één op de drie Republikeinen in de VS erin gelooft.

Maar ook hier krijgt de theorie voet aan de grond. Ook Nederlandse politici flirten met het gedachtengoed en retweeten QAnon-accounts. Is de complottheorie die uit Amerika is overgewaaid alleen maar bizar of ook gevaarlijk? Moeten we de theorieën de kop in drukken? En zo ja, zijn we niet al te laat?

Verslaggever Rudy Bouma volgt al jaren het nieuws over desinformatie. Hij legt uit waarom QAnon niet zomaar een complottheorie is.
Blue Tiger Studio – woensdag 14 oktober 2020 – 1:34:53 min

Rypke en Tom zijn in vorm! De leukste SDG tot nu toe, of eigenlijk, de leukste performance van dit pure woordkunstduo tot nu toe! Ze kunstemaken er op los, zij het dat Rypke wat moeilijk los komt van zijn aaiphone! Maar u komt weer te weten hoe u gepiepeld wordt door de boven ons gestelden.
Vincent Everts – vrijdag 16 oktober 2020 – 1:06:35 min

In de C&H show gaat we praten over het afschalen van de reguliere zorg wat nu in volle gang lijkt te zijn. Is er een groot gevaar van herhaling en wat kunnen we verwachten in de komende maanden? Wat zijn de lessons learned van de maart/april/mei periode? Wat zijn maatregelen die we nu kunnen nemen om dit te voorkomen. Ik spreek met Fenna Heyning, directeur van STZ de samenwerkende top klinische ziekenhuizen die in april het plan heeft geschreven met een groep mensen om de zorg weer op te starten.

Verder als gast Kees Smaling directeur Siemens Medical die veel labs van machines en supplies voorziet van de PCR labs en die een plan heeft gemaakt met een aantal partijen om een additioneel corona ziekenhuis te bouwen in lelystad. Wat zijn de ervaringen met nood ziekenhuizen in NL en andere landen en waarom is dit plan anders??
Cafe Weltschmerz – vrijdag 16 oktober 2020 – 33:51 min

Daniël van Deutekom (24) is een christelijke influencer die zich afvraagt waarom de maatregelen nog geaccepteerd worden terwijl grondrechten steeds meer worden ingeperkt. Toen het zangverbod in kerken en geloofsgemeenschappen werd afgekondigd, was voor Daniël de grens bereikt. Hij sprak zich uit in een emotionele video op social media waarmee hij christenen vroeg om een streep in het zand te trekken en op te komen voor hun rechten.

In dit gesprek gaat Fiona Zwart met Daniël in op onderwerpen als:
– Waarom is het (juist als christen) zo belangrijk om niet alleen maar volgzaam te zijn maar juist op onderzoek uit te gaan?
– Welke functie hebben kerken in onze maatschappij?
– Wat kunnen Nederlandse christenen leren van Amerikaanse christenen?
– Waarom is het zo belangrijk dat mensen weer meer gaan voelen?
– Wat wil Daniël bereiken met zijn actie ‘Laat ons Aanbidden’?
– Waarom is woede eigenlijk een verkapte vorm van liefde?
De Nieuwe Wereld – donderdag 15 oktober 2020 – 54:43 min

David van Overbeek in gesprek met Jelle van Baardewijk, Willem Trommel en Duco Bannink over het kapitalisme en de ethiek bij grote organisaties.
Cafe Weltschmerz – donderdag 15 oktober 2020 – 38:58 min

Een gesprek van Jorn Lukaszczyk met Mayke Niestadt. Mayke is founder van het bedrijf Inner Beauty Retreat en Intuitive Business Coach.

In dit gesprek vertelt Mayke over wat angst met een mens doet en hoe daarmee om te gaan, haar ervaring met de farmaceutische industrie, “de rot” in onze huidige systemen en schetst een weg uit deze crisis.
Lockdown News Network (LNN) – donderdag 15 oktober 2020 – 25:30 min

Vandaag in studio voor ‘In gesprek met’, Abe Dijkstra (oud Marechaussee) en Melchior Verbon (actief Marechaussee). Melchior Verbon heeft samen met collega’s het idee opgevat om een mars te organiseren om hun onvrede kenbaar te maken over de misstanden in Nederland met betrekking tot (ritueel) kindermisbruik en alles wat daarmee te maken heeft.

Of het nou het schoorvoetend verboden weten te krijgen van een pedo handboek of het feit dat het blijkbaar moeilijk is om in Nederland een politieke pedo partij verboden te krijgen, het is Melchior en zijn collega’s en vele anderen een doorn in het oog. Op 30 november organiseren Melchior en een aantal burger protestbewegingen gezamenlijk een protest mars: ‘Protect The Children March‘.

Zij willen gaan marsen met actief dienende, dan wel oud-militairen (veteranen), om zo meer aandacht te krijgen voor seksueel misbruik van kinderen, human trafficking van kinderen, orgaan handel van kinderen en ritueel misbruik van kinderen. Ook willen zij dat de pedopartij PNVD verboden wordt! De mars staat op zondag 30 november 2020 gepland. Het is wat kort dag, dus daarom zullen ze “maar” 31 km per dag gaan marsen.

Aan de route wordt nog gewerkt, maar één ding is zeker: dit wordt groots! Meer informatie over de mars volgt.
Onafhankelijke Pers Nederland – donderdag 15 oktober 2020 – 33:44 min

Over actievoeren in je eigen stad, mondkapjes op school en een nacht in de cel voor vreedzaam demonstreren.
Onafhankelijke Pers Nederland – donderdag 15 oktober 2020 – 0:37 min
Een Oorlog Reeds Verloren – woensdag 14 oktober 2020 – 13:00 min

Nu de overheid heeft besloten dat de horeca opnieuw de deuren moet sluiten om het coronavirus te bestrijden krijgt de sector wederom een enorme klap. Voor veel ondernemers zal dit de definitieve nekslag betekenen en met alle vraagtekens rondom het testbeleid en de sterftecijfers kan de proportionaliteit ernstig in twijfel getrokken worden.

Michael Meeuwisse van de Posthoorn in Den Haag, al eerder te gast in onze uitzending, wil zich niet zomaar gewonnen geven en spant een kort geding aan. Voornemens om deze morgen al de deur uit te doen roepen Michael en Sven alle horecaondernemers op om hieraan mee te doen; aanmelden kan via een mailtje naar info@eenoorlogreedsverloren.nl.

Aan alle overige kijkers en luisteraars het vriendelijk doch dringend verzoek om deze oproep te delen, opdat hij nog zo veel mogelijk mensen uit de sector kan bereiken!
Ongehoord Nederland – woensdag 14 oktober 2020 – 4:36 min

Is de biomassa nu van de baan? Je hoort meer geluiden dat het niet de oplossing is. Gaan we ermee door of stoppen we ermee? Thierry Baudet: “Voorlopig al die subsidies nog en lopen al die programma’s nog van opstoken van hout. Want dat is het. Biomassa klinkt heel mooi maar het is gewoon een hele grote open haard met heel veel uitstoot tot gevolg. Je kapt allemaal bomen wat een zeer inefficiënte manier is van energiewinning en dat komt omdat dit kabinet Rutte zich helemaal heeft blindgestaard op die klimaatplannen….
De Nieuwe Wereld – woensdag 14 oktober 2020 – 50:43 min

Ad Verbrugge in gesprek met lector gezondheidswetenschappen en onderzoeker Sam Brokken. Hij bepleit een ‘omgekeerde lockdown’: “We moeten aanvaarden als maatschappij dat het nul risico niet bestaat.”

Eind augustus schreef Brokken een brief (die je hier kan vinden: http://omgekeerdelockdown.simplesite…. ) waarin hij pleit voor ander beleid. Hij verzamelde veel handtekeningen, opvallend genoeg ook uit de medische wetenschap. “De brief is ontstaan op basis van negen maanden onderzoek, wat we hebben sinds het ontstaan van de crisis.” De brief heeft even aandacht genoten in België, ook in de media, “maar het is toch snel in de vergetelheid geduwd.” Zijn pleidooi? Een omgekeerde lockdown, waarin we risicogroepen gericht beschermen en de rest van de samenleving haar gang kan gaan.

Over het oogmerk van het pamflet is Brokken helder: “Wij hebben geprobeerd het beleid bij te sturen in een richting van een verzachting van maatregelen.” Volgens hem kan dat, omdat de kans om te sterven aan Covid-19 voor de overgrote meerderheid nihil is. Brokken vertelt dat op dit moment de mortaliteitsgraad wereldwijd op 0,24% ligt, terwijl andere onderzoeken zelfs wijzen op nog latere percentages. Daarbij krijgt, afhankelijk van welke studie je volgt, minimaal 80% tot wel 98% van de mensen nauwelijks symptomen. “Op basis van de data kan je stellen dat de maatregelen totaal disproportioneel zijn.”

De maatregelen hebben evenwel gigantisch schadelijke effecten op de samenleving. Brokken vertelt over een groeiende psychische problematiek zoals angst- en depressies en een grote afname sociale mobiliteit van vooral armere jongeren. “Op alle vlakken zijn we grote schade aan het oplopen.” Een ander probleem is dat landen elkaar massaal nadoen. “Al zou een land willen koers wijzigen, dan heb je direct met andere Europese partners te maken die het niet zo zien en zo blijft iedereen elkaar achterna hollen.”

Uiteindelijk is dit beleid niet houdbaar, zo betoogt Brokken. “We zijn nu het virus onder de mat aan het vegen, maar het zal niet weggaan. Het virus zal steeds de kop op blijven steken.” Mensen moeten contact hebben met pathogenen, alleen zo kunnen we op termijn zelf weerbaarder worden. Een vaccin zal nooit volledig dekkend worden en het is maar de vraag hoe goed het zal aanslaan bij ouderen. Brokken roept op tot heroriëntatie. “We mogen nooit vergeten dat we mensen zijn en in symbiose leven met alles om ons heen. Ziekteverwekkers zijn daar nu eenmaal een onderdeel van. We moeten aanvaarden als maatschappij dat het nul risico niet bestaat.”
Vincent Everts – woensdag 14 oktober 2020 – 1:14:25 min

De RIVM cijfers worden doorgenomen, er wordt gekeken naar de maatregelen, de brieven van professoren (die uitermate ontevreden over het gebruik van wetenschappelijke materialen) worden doorgenomen en ook het RIVM geeft toe dat hun cijfers niet goed zijn.
Blue Tiger Studio – woensdag 14 oktober 2020 – 1:34:53 min

Zinderend gesprek met de woordvoerder van het Algemeen Burger Collectief (ABC), Ferdinand van der Neut. Tom interviewt hem over de burgerbezetting van het Plein, over mogelijkheden voor agenten om een bevel terug te geven aan hun meerdere en over journalisten die hun werk niet doen en de leidraad van hun werk met voeten treden; de Code van Bordeaux, waaronder alle leden van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten hun handtekening hebben gezet.

Aan het einde leest Ferdinand twee open brieven voor die ook apart hieronder staan. Eentje aan de politie en de andere aan de journalisten, en specifiek de hoofdredacteur van de NOS, Marcel Gelauff.
Blue Tiger Studio – dinsdag 13 oktober 2020 – 10:43 min

POLITIEMENSEN OPGELET: OPEN BRIEF met DRINGENDE OPROEP
Blue Tiger Studio – dinsdag 13 oktober 2020 – 19:51 min

JOURNALISTEN OPGELET: OPEN BRIEF met DRINGENDE OPROEP
Cafe Weltschmerz – dinsdag 13 oktober 2020 – 1:27:14 min

Terugblik van 6 maanden beleid, door Ir. Ton Kuik en Dr. Prof Michaela Schippers.

Onder de naam Weltschmerz Academy presenteert Café Weltschmerz verdiepende, begrijpelijke gesprekken met toonaangevende wetenschappers.

De zoektocht naar zin en onzin staat bij deze waarheidsvinding centraal. Deze beoogt de kijkers handvatten te bieden voor hun eigen onderzoek en oordeelsvorming.

In deze uitzending wordt prof. Michaela Schippers in een dialoog bevraagd door ir. Ton Kuik over haar wetenschappelijke onderzoek, gedurende 6 maanden …… maatregelen. Prof. Dr. Michaéla Schippers is hoogleraar gedrag en prestatiemanagement bij de Rotterdam School of Rotterdam van de Erasmus Universiteit.

Aan de hand van een slide presentatie nemen zij in detail de ….beleidsmaatregelen door. Schippers heeft meerdere wetenschappelijke publicaties, interviews en media optredens op haar naam. Ton Kuik is besluitvormingsdeskundige met ook meerdere publicaties op zijn naam.

In dialoogstijl wordt de huidige stand van deze wetenschappelijke invalshoek toegankelijk gemaakt. Wezenlijke begrippen als reflexiviteit en agnotologie zullen door deze uitzending hopelijk gemeengoed worden. Het blijkt dat de overheid in haar psychosociale beleid vele steken laat vallen.
Ongehoord Nederland – dinsdag 13 oktober 2020 – 5:34 min

Gaan de nieuwe maatregelen werken? Wybren van Haga: “Het is heel raar dat je de horeca de prijs laat betalen voor het falende beleid met betrekking tot de zorg in Nederland. We hebben jarenlang bezuinigd op de zorg en omdat we niet aan de capaciteit kunnen voldoen op dit moment, gaan we de rekening neerleggen bij de horeca. Ik vind dat absurd.”
De Nieuwe Wereld – dinsdag 13 oktober 2020 – 51:40 min

Jelle van Baardewijk in gesprek met professor sociologie en bestuurskunde Willem Trommel.
De Nieuwe Wereld – maandag 12 oktober 2020 – 40:51 min

Als longarts zet De Kanter zich al tijden in voor een rookvrije wereld. Want ondanks dat de gevaren van roken inmiddels ruimschoots zijn gebleken uit onderzoek, wordt er in haar optiek nog te weinig aan gedaan. “Ik wil laten zien dat we kinderen beter moeten beschermen. Ze hebben recht op een gezond leven.” Twee op de drie die een sigaretje uitprobeert worden een dagelijkse roker. Met andere woorden: de meerderheid die het probeert, zit er aan vast. Zeker nu is dat extreem belangrijk, zo betoog De Kanter. “Je ziet nu in de coronacrisis: er is een hele grote kwetsbare groep [..] wat door roken is ontstaan.”

De vraag is waarom roken zo populair is geworden, en onder bepaalde groepen nog steeds is. De Kanter: “Er worden miljarden besteed aan marketing en lobby. Ze zitten tot in de haarvaten van de maatschappij.” De Kanter wijst naar de films en series, maar ook influencers op Instagram. Daar worden kinderen verleid. Ze gebruikt stevige taal: “Dat noemt ik geen democratie, maar een lobbycratie.”

Samen met anderen heeft ze onderzoek gedaan naar roken. Een algehele kosten- en batenanalyse leidde tot de conclusie: “Roken kost de Nederlandse samenleving 30 miljard per jaar.” Een ander feit: elke dag gaan er 70 mensen dood aan roken. Het land wordt nu voor de kwetsbaren in de samenleving grotendeels plat gelegd, maar hier hebben we geen aandacht voor. De Kanter wijt dat aan korte termijn denken: “Alles in de toekomst wordt als minder waardevol gezien.”

Op het moment loopt een strafzaak tegen de tabaksindustrie. Onderzoek heeft aangetoond dat er gesjoemeld wordt met de hoeveelheid schadelijk stoffen in een peuk. De Kanter: “Mensen hebben het recht om te weten wat er in een sigaret zit, hoeveel keer sneller ze eraan doodgaan.” Waarom tabak dan nog steeds zo geaccepteerd is? “De enige reden is dat het geen roesmiddel is, dat je gewoon alles kan doen.” In dat verband zijn recente maatregelen zinvol, zo betoogt De Kanter. “Rookvrije ruimtes zijn erg belangrijk, dan lopen mensen ineens op tegen hun verslaving. Dan merken ze opeens: wow, ik ben echt verslaafd want ik moet als enige naar buiten. [..] Pas als je stopt zul je echt vrij zijn. Je bent natuurlijk niet vrij als je verslaafd bent.”

Kanalen
Blue Tiger – 29,1K
Cafe Weltschmerz – 92,2K
De Nieuwe Wereld – 20,7K
Een Oorlog Reeds Verloren – 40K
Groot Nieuws (3,5K
Lange Frans – 91K
Nieuwsuur – 63,8K
Onafhankelijke Pers Nederland – (8K)
Ongehoord Nederland – 39,3K
Stefan Noordhoek – 1,35K
Vincent Everts – 13,7K

Sites
Onafhankelijke Pers NederlandFacebook (17K)
De Andere KrantFacebook (12K)
Gezond VerstandFacebook (700)
Ons GeldFacebook (15K)

➡️ Deze week op InfoTube
➡️ Jaren

↗️ Playlist week 42

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *